ico

Banden voor racewagens

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

autobandenmarkt.nl
Noot 4.66/5 - 2746 Klantenwaardering

Snelle en correcte aflevering tegen concurrerende prijs F H., Dronten meer

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave

Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.


Racing banden

In de autosport worden aan banden speciale eisen gesteld. Normale banden zouden snel hun grenzen bereiken: voor snelle ronden op het circuit worden aparte banden gemaakt. Deze banden zijn niet toegestaan op de openbare weg.
De meeste racebanden hebben geen of weinig profiel en zijn anders gedimensioneerd - dat verandert de grip op de weg. Deze banden kunt u door het (nagenoeg) ontbreken van een profiel niet op nat wegdek gebruiken.

Extreme bandbelasting

Ook de samenstelling van het rubber bij racebanden zorgt voor een sterkere hechting aan het asfalt. Dit is het het bekende 'plak'-effect. Fabrikanten als Michelin en Dunlop streven ernaar racebanden te maken die ondanks de extreme belasting niet een significant kortere levensduur hebben. Bij eersteklas racebanden is dat goed gelukt. Meer informatie vindt u bij de afzonderlijke banden hier op autobandenmarkt.nl.

autobandenmarkt.nl - een aanbieding van Delticom AG 24.07.2021 06:35